Isvaksbad

Isvaksbad

Dags för första träffen med Tierra Adventure Academy, 14 nya ansikten och totalt 15 spännande äventyr som ska genomföras innan sommarens slut!

Självklart kul att träffa alla i gruppen, men kvällen bjöd på mycket mer än så.
Hans Axelhed från Hanwag berättade om deras produkter och hur en bra känga är uppbyggd. Själv har jag använt kängan Tatra från just Hanwag i flera år och den är ovärderlig såväl sommar som vinter!
Vidare pratade vi om Gore Tex-produkter och hur man ska tänka vid val av klädsel i samband med olika typer av aktiviteter och för all del äventyr. Kul och spännande att höra om andras tankar kring värmehållning och fukttransport genom kläder.

Olivia Kiwanuka från Adventure Medicine berättade om köldskador och hypotermi följt av ett dopp i Mälaren för att få känna på hur kroppen svarar på kyla.

Sist jag hoppade i en isvak var i grundskolan. Kan tyvärr inte minnas vilken klass jag gick i men det jag minns är att när jag hoppade i hade jag så mycket luft i både kläder och ryggsäck att jag nästan studsade upp ur vaken igen. Den här gången skulle vi ligga kvar 1 min. Med andra ord, svårt att tillämpa lufttricket!

En ordentlig prövning, men det lustiga är att jag var så fokuserad på att det värsta skulle vara att ligga stilla i vattnet utan att tänka på att det faktiskt kunde vara värre att kliva upp. Ombytet skedde på en närliggande brygga med hjälp av en kurskamrat. I efterhand kan jag känna att det som betydde mest när jag skulle försöka få på mig torra kläder var att jag i förväg lagt i ordning alla kläder så att jag lätt kunde få dom på mig utan strul. Ännu en anledning att ha bra koll på hur och vad man packar i väskan.

By |2017-03-29T19:48:44+02:00februari 11th, 2015|Okategoriserade|Kommentarer inaktiverade för Isvaksbad