Fjälldrottningen Dag 1

Fjälldrottningen Dag 1

_DSC6646

Sent igår kväll kom jag äntligen fram till Romsdalen, denna vackra dal som kommer vara mittpunkten för mitt äventyr dom kommande 7 dagarna.

Hela vägen från Stockholm har landskapet gradvis skiftat från skogar och öppna fält till höga fjäll och trollbindande fjordar, allt nu i hårda färger med skrikande vita fläckar där snön fortfarande står emot sommarens blyga framfart. Det gläder mig att det absolut vackraste jag hittills sett under resan är den plats jag nu befinner mig på, inget jag sett är så vackert som den dalgång jag äntligen ska få njuta av från Fjälldrottningens 7 toppar.

Ursprungsplanen var att starta den första bestigningen på söndag morgon, men som väderleksrapporten nu ser ut, ska förhållandena bli helt perfekta imorgon lördag, vilket gör att jag helt enkelt inte vågar gå mist om denna öppning i ett annars mer eller mindre konstant molntäcke som senaste månaden vilat över dalen med regn dagligen.

_DSC6703

Det är med skräckblandad förtjusning som jag imorgon tar mig an den första toppen av 7. Jag har längtat så länge till den här dagen, men när den nu är så nära är det inte helt utan tvivel och rädsla som jag med spänd förväntan packar ryggsäcken och gör mig redo inför morgondagen! Utöver all utrustning, fyller jag min ryggsäck med sånt som jag vet kommer att förgylla min dag ytterligare. Vad skulle en dag på fjället vara utan topptursbullar? Imorgon blir det Annies vaniljbullar som ligger överst i ryggsäcken.

Nu kör vi!

_DSC6741

By |2016-12-03T13:09:54+02:00juni 26th, 2015|Mountaineering, Summer, Traveling|Kommentarer inaktiverade för Fjälldrottningen Dag 1