Hundspann, vandring och fotografering!

Hundspann, vandring och fotografering!

_DSC4300

Vilka dagar jag haft! Har varit i trakten av Jukkasjärvi för att fånga det sista av vintern och samtidigt tillbringat en av dagarna tillsammans med Fjällräven och Johan Forsberg på Nordic Bushcraft för att fotografera vinterkläder till nästa Fjällräven numbers-katalog.

_DSC4273

Johan, mannen med lavar och eldar som specialitet. Bättre skogssällskap är svårt att hitta. Att titta ner i Johans väska, är lite som när man som barn tittade ner i mammas smyckeskrin. Det Johan inte har i form av yxor, knivar, träkåsor, näver eller 10 andra hjälpmedel för att tända en eld är sannolikt inte värt att ha! Johan är för övrigt killen som förgyller sitt gigantiska smyckeskrin, med en förlovningsring av näver till sin nyblivna fru. Det ni grabbar!

DSC_0075

Kent Fjellborg, jag passar på att tacka för lånet av hundspann och särskilt för lånet av Ida Fjellborg, eller heter hundarna Fjellborg? 130 stycken är dom, men likväl 130 individer. Ida var en av 6 hundar i mitt spann som fullkomligt studsade fram över sjöns isar. Stanna? Nä, det var inget för Ida. När ankaret låg fastkilat hoppade hon rakt upp i luften från fyra tassar för att få fortsätta framåt. Jäklar, jag önskar jag hade den lusten att springa! Det får mig att undra, vad rör sig i huvudet på en draghund? Har dom något mål, eller är målet samma som syftet, att få springa? Förmodligen det senare av de två.

Det är slutet på säsongen och jag gissar att hundarna är ganska ”välmotionerade” vid detta lag, men trotts det lyser närvaron i ögonen och jag kan inte låta bli att gosa med hundarna så fort vi stannar.

Stort tack också till Anna och Petter på Fjellborg Arctic Journeys! Vilket jobb ni gör och vad mycket glädje, spänning, nervositet och eufori ni bidrar med på dagarna när ni arbetar med hundarna och alla gäster.

Jag lovar att ta med mig lite hundmentalitet till mina egna äventyr, ett ankare betyder inte stopp!

_DSC4338 _DSC4340

 

By |2016-12-03T13:09:54+02:00april 20th, 2015|Dogsledding, Winter|Kommentarer inaktiverade för Hundspann, vandring och fotografering!