Vårvandring med Outmeals

Vårvandring med Outmeals

_DSC5373

Spenderade helgen i de Halländska bokskogarna utanför Varberg tillsammans med Outmeals, 120 glada friluftsentusiaster och inspirerande kvällsföreläsningar med Ola Skinnarmo och Peter Persson i spetsen.
Våra svenska bokskogar är minst sagt sagolika så här års och det är som Pelle på Outmeals säger, ”det är svårt att misslyckas med ett friluftsevent när naturen står för sceneriet” och jag håller med honom, det är något trolskt över bokskogarna. Den illgröna färgen från bladverken formerar ett tak över skogen, lite som att gå inomhus fast ändå ute. Fåglarna kvittrar och vinden viskar stilla mellan stammar och blad.

_DSC5212
Pelle, Robban och Johan på Outmeals visar genom en helg som denna att friluftsliv kan vara så mycket mer än bara vandring i naturen även om naturen i sig är utgångspunkten. Vi har haft möjlighet att vandra längs fina leder och genom flera naturreservat, vilket passade mig utmärkt. Pauserna blev många för att njuta av både omgivningar och god mat. Andra valde att delta i eventet med löparskor och tights och en tredje grupp hade möjlighet att följa med naturfotografen Serkan Günes och samtidigt arbeta med fototeknik. Det är fantastiskt kul att träffa andra människor som delar samma intresse för naturen, även fast utövandet blir ur ett annat perspektiv. Det gör egentligen bara att kvällarna i den stora tipin fylls av fler inspirerande samtal.

_DSC5476
3 tips från Outmeals vårvandring
1. Välj rätt typ av mat för rätt tillfälle. Mat för friluftsliv finns i flera olika former, bland annat som frystorkat och mjuka konserver. I helgen har vi testat mjuka konserver som kan lagas med en enkel värmepåse, vilket är perfekt för en dagstur när man vill hålla nere vikten i ryggsäcken. Mjukkonserverna är goda och vällagade rätter vilket kommer bli modellen för mitt eget äventyr senare i sommar.
2. Var öppen för det du ser. Om ett ordspråk trillar över dig i skogen, är det bara att ta det till sig.
3. Pausa ofta. Lufta fötterna, ta en mumsbit och håll humöret på topp!

_DSC5465

 

By |2016-12-03T13:09:54+02:00maj 10th, 2015|Hiking, Outmeals, Summer|Kommentarer inaktiverade för Vårvandring med Outmeals